• Dvigala
    • Potniška dvigala
      • Schindler 3000

        Naša rešitev prilagodljivega potniškega dvigala povezuje zasnovo s funkcionalnostjo. Popolno vsestransko potniško dvigalo za številne različne vrste objektov in uporab.

      • Schindler 5500

        Dvigalo Schindler 5500 je kombinacija popolne svobode oblikovanja, digitalne opreme vrhunske zmogljivosti. Zato je popolna izbira za vse vrste stavb.

    • Tovorna in druga dvigala
      • Schindler 2400

        Dvigalo Schindler 2400 je namenjeno zgradbam z veliko obiskovalci. Zaradi njegove fleksibilnosti ga je mogoče uporabiti v objektih, kjer je velik pretok ljudi.

      • Schindler 2500

        Dvigalo Schindler 2500 bolnikom omogoča vstop in izstop brez ovir, udobno in tiho vožnjo, ter visoko zanesljivost.

      • Schindler 2600

        Odkrijte tovorno dvigalo Schindler 2600 za skladišča, nakupovalna središča ali industrijske objekte. Poskrbi, da dvigovanje težkih bremen postane lahka naloga.

    • Zamenjava in posodobitev dvigal
      • Schindler 6200

        Dvigalo Schindler 6200 je oblikovano je za zamenjavo dvigal v stopniščnih odprtinah in drugih zelo ozkih prostorih.

      • Schindler 3000 Plus

        Dvigalo Schindler 3000 Plus je prilagodljivo v vseh pogledih in je odlična izbira za številne različne uporabe v vsakem urbanem okolju.

      • Schindler 5000 Plus

        Dvigalo Schindler 5000 Plus združuje visoko zmogljivost z največjo prilagodljivostjo, da se lahko brezhibno prilega vašemu objektu.

      • Posodobitev

        Delna posodobitev dvigal omogoča izboljšanje učinkovitosti in doseganje sodobnih norm, brez zamenjave naprave.

    • Upravljanje pretoka potnikov
      • PORT sistem za dvigala

        Tehnologija PORT potnikom zagotavlja najkrajši možen čas vožnje do cilja v največjem udobju.

      • myPORT

        myPORT uporabnikom omogoča edinstven nemoten, varen in priročen dostop do stavbe in pomikanje po njej.

      • PORT Access

        Da bi zagotovili nemoteno prehajanje med območji, smo razvili še en nabor terminalov, ki zagotavljajo funkcije, splošno znane kot PORT Access.

      • Miconic 10®

        Nadgradite sistem dvigal s Schindlerjevo ponudbo dodatnih modulov za pogon, krmilje, varnost in funkcionalnost, ki omogoča vrsto rešitev, tudi za najzahtevnejše uporabnike.

    • CleanMobility
      • UV CleanCar

        Schindler UV CleanCar uporablja ultravijolično luč UV-C, da uniči bakterije in viruse v dvigalih, kar zmanjša tveganje prenosa med potniki.

      • UV CleanAir

        Schindler UV CleanAir zagotavlja, da je zrak v kabini dvigala razkužen ter da kroži pogosteje in učinkoviteje.

      • CleanCall

        Schindler CleanCall potnikom omogoča, da izberejo svoj cilj tako, da preprosto zamahnejo z dlanjo.

      • CleanCover

        Schindler CleanCover je antibakterijski zaščitni film, ki pokriva površine v kabini dvigala, ki se jih potniki pogosto dotikajo, kot so tipke, plošče in stene.

      • CleanSpace

        S Schindlerjevo storitvijo CleanSpace lahko prilagodite največjo nosilnost dvigal, da preprečite gnečo v kabinah.

      • Tehnologija Port in myPORT

        Obiskovalci se premikajo po objektih, opremljenih s tehnologijo Schindler PORT in myPORT, tako, da uporabljajo le telefon ali osebno kartico za dostop.

  • Pomične stopnice in pomični trakovi
    • Pomične stopnice
      • Schindler 9300

        Pomične stopnice Schindler 9300 z izboljšanimi varnostnimi funkcijami, energetsko učinkovitostjo in prihrankom prostora predstavljajo najsodobnejšo opremo za premikanje ljudi v komercialnih in javnih prostorih.

      • Schindler 9700

        Pomične stopnice Schindler 9700 so idealna rešitev za mobilnost za velike javne prostore z veliko prometa, kot so letališča in železniške postaje.

    • Pomični trakovi
    • Zamenjava in posodobitev
      • Popolna zamenjava

        Nadgradite svoj objekt tako, da svojo starejšo opremo zamenjate z novimi, najsodobnejšimi pomičnimi stopnicami Schindler 9300 ali Schindler 9700 ali s pomičnimi trakovi Schindler 9500.

      • InTruss

        Obstoječe pomične stopnice/pomični trak izvlečemo, konstrukcija pa ostane na mestu. Na obstoječi konstrukciji se sestavijo nove Schindlerjeve pomične stopnice ali pomični trak.

      • Kompleti za modernizacijo

        Schindler ponuja rešitve za modernizacijo na vseh področjih: varnost, poraba energije in videz – zasnovane so tako, da lahko hitro in preprosto prenovimo vaše pomične stopnice in pomične trakove.

    • CleanMobility
      • Ultra UV in UV Pro

        Schindler Ultra UV in Ultra UV Pro pomagata zagotavljati čistočo ročajev ter zmanjšujeta količino bakterij in virusov z inovativnim in učinkovitim sistemom luči UV-C.

  • Servis in vzdrževanje
  • Kariera
    • Pregled
    • Kdo smo?
      • Ljudje

        Spoznajte ljudi, tradicije in vrednote, ki nas motivirajo pri spopadanju z izzivi urbane mobilnosti 21. stoletja.

      • Vključevanje in raznolikost

        Naša globalna prisotnost nam omogoča dostop do celotnega spektra človeške raznolikosti – krepi našo sposobnost prilagajanja in ustvarjanja inovacij.

      • Družba

        Pomagajte nam spremeniti svet. Iščemo zagnane strokovnjake, ki so pripravljeni rešiti najbolj pereče družbene izzive mobilnosti v mestih.

      • Naše vrednote

        Naše vrednote so temelj vsega, kar počnemo, in nam omogočajo, da ostanemo vodilni svetovni akter v industriji dvigal in pomičnih stopnic.

      • Dejstva in številke

        Oglejte si dejstva, s katerimi Schindler zagotavlja odlično delovno okolje za svoje zaposlene.

    • Zakaj Schindler?
      • Kompenzacijski paket in ugodnosti

        Odkrijte več o paketih kompenzacijskih paketih in ugodnosti za Schindlerjeve zaposlene – konkurenčne plače so le začetek!

      • Ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem

        Iskanje pravega ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem je lahko težavno. Pri Schindlerju to lajšamo s prilagodljivimi sodobnimi pravilniki, ki so zasnovani tako, da izpolnjujejo različne potrebe.

      • Usposabljanje

        Ključni del ohranjanja Schindlerjeve dediščine, na katero smo ponosni, je zagotavljanje, da so vsi naši zaposleni na vseh ravneh usposobljeni in pripravljeni.

      • Program kariernega razvoja

        Odkrijte, kako svoje najbolj talentirane mlade zaposlene popeljemo na 6-letno mednarodno in multidisciplinarno pot, s katero njihova kariera vzcveti.

      • Mednarodne kariere

        Mednarodne naloge so ključne pri tem, kako razvijamo svoje zaposlene. Razvijte svojo kariero na mednarodni ravni s Schindlerjem.

    • Koga iščemo?
      • Izkušeni strokovnjaki

        Potrebujemo ljudi z izkušnjami in veščinami, vse od tehnikov do inženirjev. Izkušeni strokovnjaki skrbijo za odlično delovanje storitev našega podjetja

      • Študenti in diplomanti

        Raziščite širok nabor možnosti za študente in nedavne diplomante pri Schindlerju.

    • Prosta delovna mesta
  • Rešitve za zgradbe
  • Inovacije
  • Reference
  • O nas
  • Kontakt
Konfigurirajte svojo rešitev

Politika zasebnosti

Zadnjič posodobljeno: april 2021

Zahvaljujemo se vam za obisk spletnih strani skupine Schindler, ki pripadajo družbi Schindler Holding, Ltd., in/ali njenim povezanim družbam, ter za izkazano zanimanje za Schindlerjeve proizvode in storitve.

1. Uvod

Pri Schindlerju si prizadevamo, da spoštujemo zasebnost in varnost naših uporabnikov, strank in dobaviteljev ter njihovih zastopnikov. To se nanaša na vse naše proizvode, storitve, aplikacije in spletne strani, ki jih zagotavlja družba Schindler Holding, Ltd., in katera koli izmed njegovih povezanih oseb vsa njena povezana podjetja, ki delujejo kot upravljavciec podatkov skladno s pravili in predpisi o varstvu osebnih podatkov. Na tej strani najdete seznam informacij v kontaktnih podatkih operaterjev Schindler.


2. Namen spletnih strani

Strani vsebujejo informacije o Schindlerju
Strani vsebujejo splošne informacije o Schindlerju, Schindlerjevih proizvodih, rešitvah in storitvah, možnostih zaposlitve ter informacije za vlagatelje.

Na nekaterih straneh se prikažejo posebni obrazci, prek katerih lahko obiskovalci strani zahtevajo dodatne informacije o Schindlerjevih proizvodih in storitvah.

Informacije o obdelavi podatkov, ki se obdelujejo za namene Schindlerjevega zaposlitvenega portala, so predstavljene posebej, še preden se prijavite na zaposlitveni portal. Za dodatne informacije, prosimo, uporabite naslednjo povezavo: https://job.schindler.com/.


3. Namen Politike zasebnosti

Politika zasebnosti vsebuje pojasnilo o tem, kako upravljamo in ravnamo z vašimi podatki
Schindler obravnava osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Skladno s tem smo tudi izdali politiko o varstvu zasebnosti ("Politika zasebnosti"). Politika opisuje, kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, i) kadar obiščete strani group.schindler.com ali povezane strani ali ii)v povezavi s storitvami, ki jih Schindler ponuja.

Politika zasebnosti opisuje vrsto osebnih podatkov, ki jih Schindler zbira, način zbiranja podatkov in namene, za katere Schindler lahko osebne podatke uporablja, deli ali razkrije.

Izraz "osebni podatki", ki se uporablja v Politiki zasebnosti, pomeni kateri koli podatek, ki omogoča identifikacijo oz. za katerega je mogoče razumno pričakovati, da bi se lahko uporabil za identifikacijo fizične osebe.

Politika zasebnosti ne predstavlja popolnega opisa obdelave podatkov. V posebnih okoliščinah se lahko uporabljajo tudi druge izjave o varstvu podatkov (ali Splošni pogoji, Pogoji sodelovanja ali drugi podobni dokumenti).

Če nam posredujete osebne podatke drugih oseb
Če nam posredujete osebne podatke drugih oseb (na primer osebne podatke družinskih članov ali sodelavcev), ste odgovorni za to, da zagotovite, da se te osebe seznanijo z izjavo o varstvu osebnih podatkov. Osebne podatke drugih oseb nam lahko posredujete le, če vam to dovolijo in če so osebni podatki pravilni.

Potrditev, da ste seznanjeni s Politiko zasebnosti
Z uporabo strani potrjujete, da vaše osebne podatke lahko skladno s Politiko zasebnosti zbiramo, uporabljamo in razkrijemo. Če se ne strinjate s pogoji Politike zasebnosti glede vaše uporabe strani, prenehajte z uporabo strani oz. z brskanjem po straneh.


4. Kako nas lahko kontaktirate

Če imate kakršno koli vprašanje ali predlog, ki se nanaša na Politiko zasebnosti, na vaše osebne podatke ali na Schindlerjeva pravila o varstvu podatkov, se, prosimo, obrnite na:

Schindler Slovenija, d. o. o., Grška ulica 13, SL-1000 Ljubljana
Tel. št.: +386 1 586 28 00
E-naslov: info.si@schindler.com


5. Kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke

Kdaj, kako in katere vrste osebnih podatkov zbiramo
Schindler obravnava osebne podatke skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo podatkov. Vaše osebne podatke lahko zbiramo v okviru opravljanja naše dejavnosti, vključno z zbiranjem vaših podatkov v času, ko uporabljate naše strani.

Na nekaterih straneh se prikažejo posebni obrazci, prek katerih lahko obiskovalci strani zahtevajo dodatne informacije o Schindlerjevih proizvodih in storitvah. Kadar podate takšno zahtevo ali kadar Schindlerju elektronsko (na kakršen koli način) posredujete podatke (npr. z uporabo spletnega obrazca za komunikacijo, prek elektronske pošte, z izpolnitvijo ankete za uporabnike, z uporabo obrazca za povratno informacijo, s sodelovanjem na tekmovanju in na druge podobne načine), vas lahko tudi zaprosimo, da nam posredujete določene informacije, ki med drugim vključujejo kontaktne podatke, kot so na primer vaše ime, naziv, družba, naslov, telefonska številka, naslov elektronske pošte ali področje poslovanja.

Zbiramo lahko tudi podatke o vaši napravi in vašem računu
Od vas lahko pridobimo tudi podatke o vaši napravi, vašem uporabniškem ali dobaviteljevem računu in podobne podatke. Skladno z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov se ti podatki v večini primerov obravnavajo kot osebni podatki. Če se odločite, da ne boste razkrili osebnih podatkov, za katere vas zaprosimo, to pomeni, da ne boste mogli pridobiti dostopa do oz. ne boste mogli uporabljati nekaterih delov, storitev ali funkcij strani, mi pa vam ne bomo mogli odgovoriti na vašo poizvedbo.

Samodejno lahko zaznamo tudi določene tehnične informacije
Z brskanjem po naših straneh nam vaš računalnik samodejno razkrije nekatere tehnične in druge informacije, ki jih zabeležimo (kot na primer vaš omrežni naslov, vrsto spletnega brskalnika, spletno stran, s katere ste prišli na našo spletno stran). To jo potrebno zaradi delovanja in varnosti ter zaradi boljšega razumevanja uporabe naših spletnih strani. Prosimo, da v povezavi s tem preverite poglavje 15 Politike zasebnosti "Piškotki in druga sredstva za identifikacijo".


6. Namen obdelave osebnih podatkov, kategorije osebnih podatkov in pravna podlaga

Prosimo, da preverite spodnjo preglednico, iz katere je razvidno, za katere namene obdelujemo (uporabljamo, hranimo, delimo in podobno) osebne podatke, katere kategorije osebnih podatkov obdelujemo in pravno podlago za takšno obdelavo.

Namen Kategorije osebnih podatkov Pravna podlaga
Kadar se prijavite na novice
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo, da vam pošljemo novice ter da vas seznanjamo o naših proizvodih in storitvah.
Ime in priimek, firma, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, informacija o izdelku ali storitvi, ki ste jo naročili oz. ki vas zanima.
Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja za prejemanje novic. Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna za to, da vam lahko posredujemo naše novice. Če tako želite, se lahko kadar koli odjavite od prejemanja novic.
Kadar podate zahtevo za kontaktiranje
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo obdelavo vaše specifične zahteve in pripravo odgovora na vašo zahtevo.
Kontaktni podatki in informacije o vaši zahtevi za kontaktiranje.
Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna za obravnavo vaše zahteve in za pripravo ustreznega odgovora.
Kadar podate medijsko zahtevo
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo obdelavo vaše zahteve in pripravo odgovora na vašo zahtevo.
Kontaktni podatki in informacije o vaši medijski zahtevi.
Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna zaradi obravnave vaše zahteve in za pripravo ustreznega odgovora.
Kadar oblikujete račun na naših straneh
Osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, nam omogočajo, da ustvarimo račun za vas in da z njim upravljamo na naših straneh.
Ime in priimek, firma, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, dodeljena številka vašega računa in vaše izbrano geslo.
Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna za delovanje in vzdrževanje vašega računa. Račun lahko kadar koli zaprete.
Kadar se prijavite na delovno mesto
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo obdelavo vaše prijave na delovno mesto. Za dodatne informacije, prosimo, preverite našo zaposlitveno spletno stran https://job.schindler.com/ , za katero veljajo posebna pravila o zasebnosti na spletu.
Kontaktni podatki, vaša pisna prijava, življenjepis in spričevala/diplome.
Vaše osebne podatke obdelujemo zaradi možnosti sklenitve pogodbe o zaposlitvi. Obdelavo izvajamo v okviru posameznih korakov, ki jih je treba izvesti pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi.
Kadar v nujnih razmerah pokličete naš klicni center
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo, da v nujnih okoliščinah lahko komuniciramo z vami in da dodelimo sredstva za reševanje. Podrobnosti pogovora lahko snemamo v obsegu, ki ga dopušča zakonodaja.
Ime in priimek, lokacija, telefonska številka, kontaktni podatki, druge informacije, ki so potrebne za odgovor na vaš klic ter za dodelitev sredstev za reševanje.
Vaše osebne podatke obdelujemo za to, da lahko zagotovimo delovanje skladno z zakonskimi zahtevami za varnost. Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna ocenitev nujnosti situacije in določitve kraja izvedbe reševanja.
Kadar pokličete naš klicni center zaradi splošnih informacij
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo, da obdelujemo vaše vprašanje in naš odgovor.
Ime in priimek, firma, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, podatki o vašem vprašanju in o proizvodu ali storitvi, na katero se vprašanje nanaša.
Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna za obravnavo vašega vprašanja in za pripravo ustreznega odgovora.
Kadar sodelujete v anketah
Osebni podatki, ki jih zbiramo, nam omogočajo, da pridobimo vaše mnenje o naših proizvodih in storitvah, da ocenimo, analiziramo in izboljšamo naše proizvode in storitve ter da skladno s tem tudi izobražujemo naše zaposlene.
Ime in priimek, firma, naslov, elektronski naslov, telefonska številka, vaše mnenje o naših proizvodih in storitvah. Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna za upravljanje odnosov z vami in za izboljšanje naših proizvodov in storitev.
Ko uporabljamo vaše osebne podatke v trženjske namene
Osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, nam omogočajo, da zagotavljamo svoje izdelke in storitve ter povezane dejavnosti, npr. povabila na dogodke, prek telefona, e-pošte ali na druge načine.
Ime in priimek, ime podjetja, delovno mesto, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka, morda dodatni podatki, ki so potrebni za trženjske namene. Obdelava vaših osebnih podatkov je zakonita, ker je potrebna za zagotavljanje naših izdelkov in storitev.

7. Avtomatizirano sprejemanje odločitev, vključno z oblikovanjem profilov

Ne sprejemamo avtomatiziranih odločitev in ne oblikujemo profilov
Osebnih podatkov, ki jih zbiramo, ne nameravamo uporabljati za to, da bi odločitve lahko sprejemali le na podlagi avtomatizirane obdelave. Poleg tega tudi ne nameravamo avtomatizirano obdelovati vaših osebnih podatkov s ciljem, da bi lahko opredelili vaša osebna stališča.


8. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke
Pri obdelavi podatkov Schindler ravna tako, da sprejme vse razumne ukrepe, ki so potrebni za to, da se vaši osebni podatki obdelujejo le toliko časa, kolikor je to nujno potrebno za doseganje namenov, določenih s Politiko zasebnosti.

Vaše osebne podatke obdelujemo in hranimo le toliko časa, kolikor je to potrebno:

  • za dosego namenov, zaradi katerih jih zbiramo;
  • z namenom izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti, to je med trajanjem posla ali delovnega razmerja (od začetka pogodbenega razmerja, med veljavnostjo pogodbe do prenehanja);
  • z namenom spoštovanja zakonskih obveznosti ali z drugimi nameni, ki jih zasledujemo z obdelavo, kakor tudi po izpolnitvi, če je to potrebno zaradi zakonskih zahtev o hranjenju in dokumentiranju podatkov.

Osebne podatke lahko tudi ohranimo:

  • v obdobju, v katerem lahko zoper družbe Schindler vložite zahtevke ali
  • toliko časa, kolikor to od nas zahteva zakonodaja ali
  • če zakoniti poslovni interes zahteva njihovo ohranitev (na primer zaradi dokazovanja in dokumentiranja).

Takoj ko vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za nobenega izmed zgoraj navedenih namenov, jih izbrišemo ali anonimiziramo v največji mogoči meri.


9. Prenos osebnih podatkov tretjim osebam (znotraj in zunaj EGA)

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov
Na podlagi veljavnih pravnih dokumentov ali zahtev, skladno s katerimi smo dolžni ravnati (na primer nalog za preiskavo, sodni poziv in odredba sodišča ali vlade) ali zaradi varovanja naših pravic in naše lastnine, lahko omogočimo dostop do katerega koli podatka (tudi do osebnih podatkov), ki ga je pridobil Schindler. Dostop do teh informacij lahko dopustimo tudi v primeru nujnih razmer, ko je ogrožena fizična varnost.

V primeru sodnega naloga lahko dopustimo tudi dostop do informacij v izjemnih nujnih okoliščinah, ko je ogrožena fizična varnost.

Še več, Schindler si pridržuje tudi pravico do razkritja katere koli informacije, ki jo je pridobil od vas ali o vas, tretjim osebam, kadar je takšno razkritje povezano z združitvijo, s pridobitvijo, stečajem ali s prodajo Schindlerjevega premoženja ali njegova dela.

Vaše osebne podatke delimo z drugimi družbami iz skupine Schindler in s tretjimi osebami, ki niso del skupine Schindler
Celotno obdelavo ali del obdelave vaših osebnih podatkov po tej Politiki zasebnosti lahko prenesemo na druge družbe, ki pripadajo skupini Schindler, ali na tretje osebe, s katerimi ima Schindler sklenjene podizvajalske pogodbe o obdelavi osebnih podatkov. Ti podizvajalci so lahko, na primer, družbe, ki opravljajo elektronske trženjske storitve, ponudniki storitev gostovanja, ponudniki storitev za tehnično podporo ali drugi podizvajalci, ki opravljajo katero koli izmed storitev, ki jih potrebujemo.

Podizvajalci bodo osebne podatke obdelovali le za namene, navedene v Politiki zasebnosti in skladno s Politiko zasebnosti. Podizvajalci lahko vaše osebne podatke obdelujejo le na način, na katerega jih lahko obdeluje tudi Schindler.

Vaše osebne podatke lahko prenesemo zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGA)
Ker Schindler posluje globalno in je prisoten po vsem svetu, se vaši osebni podatki lahko prenesejo tudi v države, ki zagotavljajo drugačno raven varstva osebnih podatkov, kot jo zagotavlja država, v kateri ste zagotovili vaše osebne podatke. V primeru prenosa osebnih podatkov v državo zunaj Evropskega gospodarskega prostora (EGA) Schindler sistematično poskrbi za to, da z ustreznimi zaščitnimi ukrepi tudi v tej državi zagotovi ustrezno raven zaščite osebnih podatkov (na primer z uporabo standardnih pogodbenih klavzul o obdelavi osebnih podatkov, ki so usklajene s standardnimi pogodbenimi klavzulami, ki jih je določila Komisija EU). O načinu zagotavljanja ustrezne ravni zaščite lahko zahtevate dodatne informacije (vključno s kopijami, če je to potrebno) na način, da stopite v stik s Schindlerjem. Kontaktni podatki so navedeni spodaj.

Vaših osebnih podatkov ne tržimo
Razen v primerih, ko je to drugače določeno v Politiki zasebnosti ali v drugih izjavah o varovanju podatkov, ki se uporabljajo v določenih okoliščinah, ne prodajamo in ne trgujemo z vašimi osebnimi podatki, ne dovoljujemo njihove uporabe in ne posojamo vaših osebnih podatkov tretjim osebam, ki niso del skupine Schindler.


10. Vaše pravice

Kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov in kako lahko uveljavljate druge pravice
Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov, imate zagotovljene vse ali nekatere izmed spodaj navedenih pravic. Te pravice lahko izvršujete tako, da zahteve posredujete na naslov info.si@schindler.com.

V primeru podaje zahteve boste morali vključiti svoje osebne podatke in omogočiti identifikacijo (na primer tako, da priložite kopijo osebne izkaznice ali vozniškega dovoljenja). Če zahtevo poda druga oseba namesto vas in pri tem ne predloži dokazila o tem, da je takšna zahteva zakonito podana v vašem imenu, bo takšna zahteva zavrnjena.

Schindler lahko zavrne vse pretirane oz. čezmerne zahteve in zahteve, ki predstavljajo zlorabo pravic.

Izvrševanje nekaterih izmed spodaj navedenih pravic je lahko omejeno v primerih, kadar ima Schindler močnejši interes ali zakonsko obvezo, da nadaljuje obdelavo vaših osebnih podatkov.

1. Pravica dostopa do osebnih podatkov in prenosljivosti osebnih podatkov
Pravica dostopa vam omogoča, da lahko pridobite potrditev o tem, ali Schindler v povezavi z vami obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo na vas, in če je to takojih, prejmete dostop do osebnih podatkov in pridobitve zadevne kopije. Za dodatne kopije, ki jih zahtevate, vam lahko zaračunamo razumno pristojbino.

V povezavi z nekaterimi vrstami podatkov imate lahko tudi pravico do prejema osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. v povezavi z vami.

2. Pravilnost podatkov: pravica do popravka in pravica do izbrisa
Pravica do popravka vam omogoča, da zahtevate popravo ali izbris svojih osebnih podatkov, pod pogojem, da so za takšno zahtevo izpolnjeni zakonski pogoji. Pravica do izbrisa je podvržena različnim izjemam, še posebej v primeru, kadar je obdelava osebnih podatkov potrebna zaradi obstoja sodnega spora ali izpolnjevanja zakonskih obveznosti glede hranjenja osebnih podatkov.

3. Omejitve obdelave: pravica do omejitve obdelave, pravica do ugovora in pravica do umika soglasja
Pravica do omejitve obdelave vam omogoča, da zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, če se podatki obdelujejo le zaradi našega zakonitega interesa ali zaradi zakonitega interesa tretje osebe, razen če za upravičenost obdelave vaših osebnih podatkov lahko dokažemo obstoj prevladujoče pravne podlage.

V povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja imate lahko pravico, da kadar koli podate ugovor zoper takšno obdelavo.

Kadar koli je obdelava osebnih podatkov vezana na vaše soglasje, imate lahko pravico, da soglasje kadar koli umaknete (vendar s tem ne vplivate na obdelavo osebnih podatkov, ki je bila izvedena pred umikom soglasja).

4. Pravica do pritožbe pri nadzornem organu
Lahko imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, še posebej pri organu, ki je pristojen za nadzor nad izvajanjem zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, ali pri organu, ki je pristojen za izvajanje nadzora nad Schindlerjem, in sicer:

Informacijski pooblaščenec
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Tel. št.: +386 1 230 9730
Št. faksa: +386 1 230 9778
Elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si
Spletna stran: https://www.ip-rs.si/


11. Kako varujemo vaše osebne podatke

Varnost in zaupnost vaših osebnih podatkov
Predani smo temu, da zagotavljamo, da so vaši osebni podatki varni. S tem namenom smo sprejeli pravila, ki so potrebna za zagotavljanje varnosti. Sprejeli in uvedli smo tudi tehnične ukrepe, s katerimi preprečujemo, da bi v povezavi z vašimi osebnimi podatki, nad katerimi imamo nadzor, prihajalo do nepooblaščenih dostopov, neprimernih načinov uporabe ali razkritij, nepooblaščenih sprememb osebnih podatkov, nezakonitega uničevanja ali naključne izgube osebnih podatkov.

Vsi naši zaposleni, partnerji, svetovalci, delavci in pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov (torej vsi tisti, ki vaše osebne podatke obdelujejo za nas in za namene, ki so navedeni zgoraj), ki imajo dostop do vaših osebnih podatkov in sodelujejo v postopku obdelave vaših osebnih podatkov, so dolžni spoštovani zaupnost podatkov.


12. Osebni podatki otrok

Osebnih podatkov ne pridobivamo od otrok
Schindler ne pridobiva podatkov od otrok. Če se Schindler seznani s tem, da je osebne podatke pridobil od otroka, bo sprejel vse razumne ukrepe za odstranitev teh podatkov iz svojih datotek.


13. Povezave do drugih spletnih strani

Omogočimo lahko tudi dostop do spletnih strani, ki niso Schindlerjeve spletne strani
Politika zasebnosti velja le za strani in ne velja za spletne strani, ki so v lasti tretjih oseb. Na naših Straneh lahko omogočimo povezavo do spletnih strani tretjih oseb, za katere menimo, da bi bile zanimive tudi za vas, vendar pa vam zaradi načina delovanja spleta na spletnih straneh tretjih oseb ne moremo zagotoviti spoštovanja standardov varovanja zasebnosti. Ravno tako tudi ne prevzemamo odgovornosti vsebine spletnih strani tretjih oseb. Standarde varovanja zasebnosti in odgovornost za vsebino spletnih strani zagotavljamo in prevzemamo le v povezavi s Schindlerjevimi spletnimi stranmi.

Politika zasebnosti ni namenjena temu, da bi veljala oz. se uporabljala na kateri koli drugi povezani spletni strani, ki ni Schindlerjeva spletna stran. Kadar koli kliknete na povezavo do drugih spletnih strani, morate biti pozorni in prebrati Politiko zasebnosti, ki velja za spletno stran, ki jo obiščete.


14. Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Kako uporabljamo zaznamke oz. bližnjice za uporabo v družbenih omrežjih (npr. Facebook, Twitter ali LinkedIn)

Če uporabljate zaznamke za uporabo v družbenih omrežjih, na ta način tem omrežjem pošiljate podatke, ki jih je mogoče identificirati. Kakršni koli komentarji ali dejavnosti, ki jih podajo oz. naredijo osebe, ki uporabljajo zaznamke oz. bližnjice, niso pod nadzorom Schindlerja oz. jih Schindler ne vzpodbuja, zaradi česar Schindler tudi ni odgovoren za takšne izjave in dejanja. Osebe, ki delijo Schindlerjeve vsebine prek zaznamkov v družbenih omrežjih, niso pooblaščene za dajanje izjav v imenu Schindlerja niti za zastopanje Schindlerja. Mnenja in stališča teh oseb je treba obravnavati kot izključno njihova osebna mnenja in stališča in ne kot mnenja ali stališča Schindlerja.

Politika zasebnosti ni namenjena temu, da bi veljala oz. se uporabljala na kateri koli drugi povezani spletni strani, ki ni Schindlerjeva spletna stran. Kadar koli kliknete na povezavo do drugih spletnih strani, morate biti pozorni in prebrati Politiko zasebnosti, ki velja za spletno stran, ki jo obiščete. Določbe iz Schindlerjevih Pogojev in Politike zasebnosti, ki se nanašajo na povezave do drugih spletnih strani, veljajo tudi za zaznamke, ki se uporabljajo v družbenih omrežjih.

Spletne strani tretjih oseb in platforme družbenih omrežij lahko zbirajo vaše osebne podatke

Če uporabljate zaznamke za uporabo v družbenih omrežjih, na ta način tem omrežjem pošiljate podatke, ki jih je mogoče identificirati. Kakršni koli komentarji ali dejavnosti, ki jih podajo oz. naredijo osebe, ki uporabljajo zaznamke oz. bližnjice, niso pod nadzorom Schindlerja oz. jih Schindler ne vzpodbuja, zaradi česar Schindler tudi ni odgovoren za takšne izjave in dejanja. Osebe, ki delijo Schindlerjeve vsebine prek zaznamkov v družbenih omrežjih, niso pooblaščene za dajanje izjav v imenu Schindlerja niti za zastopanje Schindlerja. Mnenja in stališča teh oseb je treba obravnavati kot izključno njihova osebna mnenja in stališča in ne kot mnenja ali stališča Schindlerja.

Politika zasebnosti ni namenjena temu, da bi veljala oz. se uporabljala na kateri koli drugi povezani spletni strani, ki ni Schindlerjeva spletna stran. Kadar koli kliknete na povezavo do drugih spletnih strani, morate biti pozorni in prebrati Politiko zasebnosti, ki velja za spletno stran, ki jo obiščete.


15. Piškotki in druga sredstva za identifikacijo

Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka, ki jo spletne strani, ki jih obiščete, prenesejo v vaš računalnik ali mobilno napravo. Glavni namen piškotkov je, da omogočajo delovanje spletnih strani ali učinkovitejše delovanje spletnih strani, pa tudi za to, da zagotavljajo informacije lastnikom spletnih strani.

Kako uporabljamo piškotke
Naše spletne strani uporabljajo piškotke in druga orodja za identifikacijo in lokalno shranjevanje (v nadaljevanju jih skupno imenujemo piškotki). Piškotki nam omogočajo, da vas ločimo od drugih uporabnikov naših spletnih strani. To nam pomaga, da vam lahko ponudimo boljšo izkušnjo brskanja po naših spletnih straneh in spletnih straneh našega omrežja, ravno tako pa nam omogoča, da izboljšamo spletne strani in storitve.

Več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo na naših straneh, lahko preberete v Politiki uporabe piškotkov.


16. Spremembe Politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da kadar koli po svoji lastni presoji spremenimo, dodamo ali odstranimo dele Politike zasebnosti. O vsaki takšni spremembi vas bomo obvestili skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.